Chipsy/nachosy z tortilli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    4 sztuki
  • olej

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Placki pokroić na niewielkie trójkąciki (zdjęcie poniżej) i ułożyć (tak, aby na siebie nie nachodziły) na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Każdy kawałek z obu stron posmarować olejem (najlepiej za pomocą pędzelka) i oprószyć dowolnymi przyprawami.
(Można to zrobić przez pokrojeniem tortilli.)
Całość podpiec (w rozgrzanym piekarniku) około 5-7 minut w 180 stopniach.
(Uważać, aby chipsów nie spalić. Powinny być chrupkie i lekko zarumienione.)
Diana Rusiłowicz
Pyszna i szybka przekąska, która idealnie nadaje się do podjadania - nie tylko przed telewizorem. Ilość placków oraz przyprawy dostosujcie do swoich wymagań i preferencji smakowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 03.06.2018 09:04
Pycha.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat