Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
tortilla
4 sztuki -
olej
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
Czosnek suszony Prymat
-
sól
Sposób przygotowania
Każdy kawałek z obu stron posmarować olejem (najlepiej za pomocą pędzelka) i oprószyć dowolnymi przyprawami.
(Można to zrobić przez pokrojeniem tortilli.)
Całość podpiec (w rozgrzanym piekarniku) około 5-7 minut w 180 stopniach.
(Uważać, aby chipsów nie spalić. Powinny być chrupkie i lekko zarumienione.)
Pyszna i szybka przekąska, która idealnie nadaje się do podjadania - nie tylko przed telewizorem. Ilość placków oraz przyprawy dostosujcie do swoich wymagań i preferencji smakowych.![]()
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się