Chipsy Kukurydziane Paprykowo-Czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka kukurydziana

    200 g
  • gorąca woda

    100 ml
  • żółtka jaj

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Z mąki, przypraw, żółtek i ostrożnie dolewanej wody wyrabiamy jednolite ciasto. Musi mieć konsystencję taką jak ciasto na pierogi. Sprężyste i nie klejące się. Wałkujemy je na grubość około 2-3 mm posypując mąką pszenną aby nie kleiło się do wałka.

2. Kroimy je w kwadraty a potem w trójkąty. Smażymy w głębokiej
fryturze około 30 s.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 22.11.2011 15:04
paprykę lubię czosnku nie lubię
kielcok1 12.10.2011 16:46
fajne
Marysia 03.08.2011 07:57
fajne
Krzysztof42 07.09.2010 14:58
ciekawe
caroline1983 16.07.2010 11:42
Ciekawy pomysł.
IlonaAlbertos 08.06.2010 14:36
Fajny przepis, na pewno z niego skorzystam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat