Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy jabłkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 szt.
cukier 2 szczypty
cynamon 2 szczypty
Goździki całe Prymat 0,5 szczypty
cytryna kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy jabłkowe

Umyj i pokrój jabłka na kawałki wycinając ogryzek wraz z pestkami. Rozłóż papier do pieczenia na blasze i rozłóż na nim jabłka polewając je sokiem z cytryny, by nie sczerniały przy pieczeniu. Włóż je do gorącego piekarnika na ok. 7 minut w temperaturze 100 stopni C.
Wyjmując z pieca posyp je cukrem, cynamonem ( i goździkami ) po czym odłóż je w zacienione i chłodne miejsce na ok. 10 godzin.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak