Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińskie smaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
ryż 1 torebka
sól
pieprz
buliod drobiowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Chińskie smaczki

Kroki postępowania

1
1. Mięso kroimy w kosteczkę. Obsypujemy solą, pieprzem i 1/4 opakowania przyprawy do dań chińskich.
Krok 1 - Chińskie smaczki foto
2
2. Na rozgrzanej patelni smażymy kawałki mięsa aż się zarumienią.
Krok 2 - Chińskie smaczki foto
3
3. Do mięsa dodajemy mieszankę warzy, wsypujemy ryż i zalewamy bulionem rozrobionym z resztą przyprawy. Wszystko dusimy pod przykryciem aż ryż będzie miękki. Jeśli danie będzie gęstnieć można w czasie duszenia dolewać nieco wody z czajnika.
Krok 3 - Chińskie smaczki foto
4
4. Gotowe danie ewentualnie doprawiamy do smaku i możemy zajadać.
Krok 4 - Chińskie smaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.01.2014 23:43
Super jedzenie.
Mati3 20.08.2012 20:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak