Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chiński sos do ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 plastry
marchewka 1 sztuka
imbir ok 3 cm korzenia
grzyby mun 5 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ananas w puszce 3 plastry
por 1 sztuka
kolendra 1 łyżka
sól do smaku
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1 łyżka
sok ananasowy z puszki 1/2 puszki
przecier pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chiński sos do ryżu

Plastry schabu kroimy w małą kostkę. Przyprawiamy przyprawą w 5 smakach. Na patelnie teflonową wrzucamy mięso i smażymy.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa myjemy, marchew i imbir obieramy. Kroimy w małe paski. Ananas kroimy w kostkę. Grzyby mun kroimy w paski. Na patelnie wrzucamy warzywa oraz grzyby. Smażymy ok 10 minut. Dodajemy ananas pokrojony i sok z puszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy i na koniec wrzucamy posiekaną kolendrę. Podaję z ryżem ugotowanym na sypko lub makaronem chow mein ugotowanym al dente.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 23.07.2013 22:32
można wypróbować
Czarnula87 23.07.2013 21:37
muszę wypróbować :)
migotka28 23.07.2013 18:42
pyszny sosik,grzybki mun bardzo smaczne
cukiereczek 23.07.2013 18:13
lubię takie sosy
patryska76 23.07.2013 18:10
Wygląda apetycznie ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak