\"CHIŃSKI\" - ROSOŁEK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 szt
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • grzyby suszone

    5 szt
  • cebula

    1 szt
  • liście laurowe Prymat

    2 szt
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • woda

    2,5 litra
  • ryż

    200 gram
  • sól

  • natka pietruszki

  • kostka rosołowa

    2 szt
  • ziele angielskie całe

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż wypłukać ugotować w osolonej wodzie na sypko.Grzyby sparzyć,pokroić na cienkie paseczki.Oczyszczoną i umytą porcję rosołową włożyć do zimnej wody,doprowadzić do wrzenia i zebrać szum.Dodać włoszczyznę(zastawić marchew i kawałek pora),cebulę i przyprawy,kostki rosołowe,pokrojone grzyby,gotować na wolnym ogniu tak jak zwykły rosół.W połowie gotowania dodać marchew pokrojoną w słupki a na samym końcu por pokrojony w półplastry.Doprawić sosem sojowym,solą i pieprzem.Podawać z ryżem,można posypać zieloną pietruszką.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 26.07.2013 07:41
smaczny rosołek
Motorek 02.06.2013 18:37
fajny jest taki rosołek
Dorian 03.01.2013 15:04
pycha
Łukasz15 31.12.2012 19:14
Smaczny
Krystyna32 09.12.2012 09:00
fajne
Ada-Gaba 04.12.2012 07:35
pyszny rosołek
Madziela 26.11.2012 13:56
uwielbiam go !
anemon 24.07.2012 12:46
Chiiński czy nie chiński, najważniejsze, że smaczny.
Papryczka 29.05.2012 21:25
pyszny
Barbara33 20.03.2012 07:41
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat