Chili con carne w wersji light

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z indyka

    500 g
  • fasola czerwona z puszki

    2 szt
  • pomidory krojone z puszki

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • przyprawa meksykańska

    2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu do momentu uzyskania złotego koloru. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do smażącego się mięsa. Papryczkę pozbawiany nasionek, kroimy w kostkę i również dorzucamy do mięsa. Wszystko smażymy jeszcze przez 5 minut, a następnie dodajemy pomidory i całą zawartość, bez odcedzania, dwóch puszek fasoli. Dodajemy przyprawę i dusimy na małym ogniu około 20-30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 13.01.2014 23:59
coś pysznego
msmariusz 13.01.2014 23:56
ładnie wygląda
Cranberry 09.01.2014 15:23
pyszne jedzonko
babajaga1969 09.01.2014 10:52
smaczna porcja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat