chicken nuggets

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    80 dkg
  • jaja

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

* Filety dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.
* Jaja rozbijamy na talerzu i roztrzepujemy widelcem.
* Kawałki indyka posypujemy delikatnie papryką w proszku oraz solą.
* Zanurzamy mięso w jajku i odstawiamy na około 10 minut.
* Po tym czasie wyjmujemy indyka i obtaczamy w bułce tartej.
* Na rozgrzanej patelni smażymy mięso w głębokim tłuszczu z każdej strony.
* Usmażone wyjmujemy na papierowy ręcznik i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Nuggetsy podajemy z sosem, np; słodko-kwaśnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat