Chicken burgery

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panierowane filety z kurczaka

    4 sztuka
  • boczek

    8 plaster
  • pomidor

    4 plastry
  • ser cheddar

    4 plaster
  • sos czosnkowo cytrynowy

    4 łyżka
  • ciabatta

    4 sztuka
  • ogórek

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ketchup

    4 łyżka
  • kapusta pekińska

    1 mała główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smażymy kotlety z kurczaka.

Boczek podsmażamy na suchej patelni.

Na bułkach układamy posiekaną kapustę pekińską, plasterki ogórka i cebuli.

Na to układamy kurczaka i ser a na górę boczek.

Polewamy sosem i ketchupem.

Podajemy z frytkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 25.01.2014 17:42
Ciekawy sos

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat