Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Chatka Baby Jagi

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg
500 gram
margaryna
1 kostka
cukier
1 szkl
kakao
1 łyżka
herbatniki
3 paczki
aromat waniliowy
margaryna
1/4 kostki
cukier
1/2 szkl
mleko w proszku
3 łyżki
kakao
1 łyżka
woda
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chatka Baby Jagi

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać zmielony twaróg. Masę podzielić na dwie części: do jednej dodać aromat waniliowy, do drugiej kakao. Herbatniki rozłożyć na folii, na to nałożyć krem kakaowy, na to waniliowy w taki sposób aby można było z dwóch stron złożyć herbatniki na kształt dachu (w trójkąt).
Wstawić do lodówki na ok 1 godz.
Przygotować polewę: margarynę z cukrem, kakaem i wodą zagotować. Odstawić z ognia, dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać. Lekko przestudzoną polewą oblać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 06.11.2012 17:42
Ja też pamiętam to ciasto z dzieciństwa, sama jednak nigdy nie robiłam. Wygląda świetnie.
Magula 24.10.2012 07:34
smaki dzieciństwa. Pyszne
Anna169Hosz 04.10.2012 09:59
Pyszności.
eliza135 26.09.2012 08:50
pysznie wygląda
smerfetka79 19.09.2012 23:46
dla samej dekoracji stołu warto zrobić:))
Rybciia 16.08.2012 13:12
fajna :-)
Mirka-Ludomila 22.06.2012 09:21
smaczne
Dorota59 19.06.2012 10:38
super frajda dla dzieciaczków
Izabela/bella81 19.06.2012 00:52
to ciasto jest przepyszne
alaaa 04.05.2012 18:16
ja też ciągle odwlekam z tym ciastem ale kiedyś go wypróbuję
Gosia20 04.05.2012 12:14
ja też myślałam że mi nie wyjdzie ale w końcu trzeba się zmotywować i spróbować
Agnieszka91 04.05.2012 08:10
super jest to ciasto, już dawno go chciałam zrobić ale sie boje że nie wyjdzie
patusia 04.05.2012 00:51
Wygląda przepysznie. Od dawna zabieram się za nią i jakoś zabrać nie mogę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak