Chatka Baby Jagi

Chatka Baby Jagi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    500 gram
  • margaryna

    1 kostka
  • cukier

    1 szkl
  • kakao

    1 łyżka
  • herbatniki

    3 paczki
  • aromat waniliowy

  • margaryna

    1/4 kostki
  • cukier

    1/2 szkl
  • mleko w proszku

    3 łyżki
  • kakao

    1 łyżka
  • woda

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Chatka Baby Jagi

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać zmielony twaróg. Masę podzielić na dwie części: do jednej dodać aromat waniliowy, do drugiej kakao. Herbatniki rozłożyć na folii, na to nałożyć krem kakaowy, na to waniliowy w taki sposób aby można było z dwóch stron złożyć herbatniki na kształt dachu (w trójkąt).
Wstawić do lodówki na ok 1 godz.
Przygotować polewę: margarynę z cukrem, kakaem i wodą zagotować. Odstawić z ognia, dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać. Lekko przestudzoną polewą oblać ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

anemon 06.11.2012 17:42
Ja też pamiętam to ciasto z dzieciństwa, sama jednak nigdy nie robiłam. Wygląda świetnie.
Magula 24.10.2012 07:34
smaki dzieciństwa. Pyszne
Anna169Hosz 04.10.2012 09:59
Pyszności.
eliza135 26.09.2012 08:50
pysznie wygląda
smerfetka79 19.09.2012 23:46
dla samej dekoracji stołu warto zrobić:))
Rybciia 16.08.2012 13:12
fajna :-)
Mirka-Ludomila 22.06.2012 09:21
smaczne
Dorota59 19.06.2012 10:38
super frajda dla dzieciaczków
Izabela/bella81 19.06.2012 00:52
to ciasto jest przepyszne
alaaa 04.05.2012 18:16
ja też ciągle odwlekam z tym ciastem ale kiedyś go wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat