Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHATKA

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 250 g
ser biały 500 g
cukier puder 1/2 szkl
masło 1/2
polewa toffi

Porada

Polew może być dowolna np.czekoladowa.W środek chatki możemy włożyć paski galaretki.

Przepis i sposób przygotowania na: CHATKA

Ser mielimy . Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem.Po utarciu masła dodajemy porcjami ser , ucieramy .Połowę herbatników układamy na papierze do pieczenia w trzech rzędach.Połowę masy wykładamy na herbatniki , rozsmarowujemy . Na masę układamy drugą warstwę herbatników , na ciastka rozsmarowujemy resztę masy . Za pomocą papieru składamy herbatniki w kształt dachu.Zawijamy szczelnie w papier , zostawiamy na kilka godzin . Polewamy chatkę sosem toffi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 07.04.2015 19:27
właśnie i ja dawno nie robiłam , a ten sernik bardzo lubi mój syn
Stenka 06.04.2015 15:03
dobre ciasto, dawno nie robiłam
Czyki 06.04.2015 14:34
Bardzo smaczna ta Twoja chatka :)z przyjemnością skosztuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak