Chałwowe ciasteczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chałwa

    200 gram
  • margaryna

    200 gram
  • mąka pszenna

    450 gram
  • cukier puder

    170 gram
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mleko

    2-3 łyżki
  • sezam

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy na jednolite ciasto - nie mikserem, tylko rączkami :) Z ciasta formujemy małe kulki, które spłaszczamy w dłoniach. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy sezamem. Pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach.
Pilnujcie, gdyż lubią się przypalić!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 28.04.2014 17:20
Co za pyszności :)
Aannkaa82 15.01.2014 20:01
Fajny pomysł, zwłaszcza dla miłośników chałwy.. a znam takich :)
Olga_SK 15.12.2013 09:52
Waniliowa chałwa z Odry mi najbardziej odpowiada :)
Klausia 15.12.2013 09:27
Olga polecasz jakąś konkretną chałwę, bo zamierzam je zrobić. Czy każda się nada?
RenataZ-et 12.12.2013 22:04
super ciasteczka
Klausia 13.11.2013 19:42
fantastyczny pomysł :) lubię chałwę, ale o dziwo jeszcze jej do niczego nie dodawałam :)
marzencia2007 01.10.2013 12:01
muszę wypróbować-uwielbiam chałwę
Klausia 12.09.2013 21:45
niecodzienne jak dla mnie pyszne smaki :)
monia502 29.08.2013 20:52
Lubię chałwę są na pewno smaczne.
sylwia_mc 21.08.2013 13:22
Ciekawy przepis, ciasteczka wydają się bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat