chałwa marchewkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    25 dag
  • cukru

    1 szkl
  • mleka

    1/2 szl
  • orzechów nerkowca

    8 szt
  • masła klarowanego

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy rozdrabniamy i prażymy na suchej patelni, marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, smażymy 5 min na łyżce masła, wlewamy mleko, 75 ml wody i gotujemy 15 mindo do marchewkowej masy dodajemy cukier resztę masłai kardamonui podgrzewamy jeszcze 45 min, zdejmujemy z ognia i mieszamy z orzechami i przekładamy do natłuszczonego naczynia, gdy masa zastgnie kroimy w kostkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata113 09.11.2010 08:09
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat