Ceviche z wędzonej ryby

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony łosoś

    30 dkg
  • czosnek

    2 ząbki
  • limonka

    3 sztuki
  • oliwa

    4 łyżki
  • biały ocet winny

    1/2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i drobno posiekać, czosnek pokroić na cienkie plasterki. Sparzyć limonki i wycisnąć z nich sok. Odkroić skórę z łososia i pokroić rybę w kostkę. Przełożyć do miski, dodać cebulę i czosnek, polać sokiem z limonki, octem winnym i oliwą, odrobinę posolić i posypać pieprzem. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Podawać z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 30.11.2011 09:27
fajne
Iwona51 28.05.2011 10:34
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat