Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
1 sztuka -
zupa cebulowa
1 opakowanie -
piwo jasne
1 szklanka -
majonez
2 łyżki -
sól do smaku
-
pieprz do smaku
-
masło
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Cebulowy kurczak w piwie.
2. Oprószamy kurczaka solą i pieprzem.
3. Każdy kawałek smarujemy majonezem z każdej strony i obtaczamy w zupie cebulowej(w proszku).
4. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy w nim kurczaka, podlewamy piwem, przykrywamy.
5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 40 minut. Ostatnie 10-15 minut możemy zapiekać bez przykrycia - wtedy kurczak się nam zarumieni.
Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)