Cebulowy kurczak w piwie.

Cebulowy kurczak w piwie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • zupa cebulowa

    1 opakowanie
  • piwo jasne

    1 szklanka
  • majonez

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cebulowy kurczak w piwie.

1. Filet kroimy na plastry szerokości ok. 1,5 - 2 cm.
2. Oprószamy kurczaka solą i pieprzem.
3. Każdy kawałek smarujemy majonezem z każdej strony i obtaczamy w zupie cebulowej(w proszku).
4. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy w nim kurczaka, podlewamy piwem, przykrywamy.
5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 40 minut. Ostatnie 10-15 minut możemy zapiekać bez przykrycia - wtedy kurczak się nam zarumieni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Aannkaa82 12.02.2014 13:16
Fajny pomysł na kurczaka :)
Malinka 07.01.2014 09:20
Dla mnie przepis I klasa!
EmciaPichci 21.12.2013 11:27
wygląda bardzo zachęcająco :)
alaaa 19.11.2013 18:23
wygląda super, taki złociutki
Alex_M 10.11.2013 16:10
robiłam kiedyś takiego i był pyszny! :)
Olga_SK 07.11.2013 13:21
Mieszam niedaleko najlepszego browaru w Polsce, więc to oczywiste, że często używam piwa :) I do picia, i do gotowania!
Klausia 07.11.2013 13:10
muszę spróbować :D widzę, że jesteś piwkowa dziewczyna :D
karolina1869 17.10.2013 13:21
bardzo ciekawqy pomysł na kurczaka
joanna__s 27.09.2013 17:12
Brzmi apetycznie.
mufinka79 27.09.2013 14:55
Bardzo pomysłowe danie i smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat