Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe wieprzowe kotlety mielone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 g
cebula biała 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
sól i pieprz do smaku
majeranek do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe wieprzowe kotlety mielone

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, a następnie mielimy wraz z obraną cebulą w maszynce do mielenia mięsa.
Krok 1 - Cebulowe wieprzowe kotlety mielone  foto
2
Bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy, dodajemy do mięsa, doprawiamy solą pieprzem i majerankiem.
Krok 2 - Cebulowe wieprzowe kotlety mielone  foto
3
Mieszamy. Dodajemy jajko i mieszamy.
Krok 3 - Cebulowe wieprzowe kotlety mielone  foto
4
Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Cebulowe wieprzowe kotlety mielone  foto
5
Smażmy na rozgrzanym smalcu po kilka minut z dwóch stron.
Krok 5 - Cebulowe wieprzowe kotlety mielone  foto
6
Ściągamy z tłuszczu i podajemy na ciepło.
Krok 6 - Cebulowe wieprzowe kotlety mielone  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 02.04.2015 21:53
najlepsze tradycyjne mielone ;-)
mysza75 29.03.2015 13:14
co za pyszności taki obiad
w mojej kuchni 29.03.2015 04:12
i na ciepło i na zimno smaczne
asiczekz 28.03.2015 23:32
jedno z nielicznych ulubionych dań mojego synka :)
marcia7 28.03.2015 20:34
pyszne z cebulką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak