Cebulowe placuszki z makiem i solą morską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    3 duze
  • jajko

    1
  • mąka pszenna

    1 czubata łyżka
  • mak

    ok łyżki
  • sól

  • pieprz

  • chilli

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    (gruba)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę siekamy drobno (najlepiej w rozdrabniaczu),doprawiamy zwykłą solą, pieprzem i chilli i odstawiamy na chwilę by puściła soki.

Dodajemy jajko, mąkę i mak i dokładnie mieszamy.

Na papierze do pieczenia wykładamy łyżką cienki placuszki,posypujemy je ziarenkami soli morskiej i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy aż się przyrumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 03.12.2013 08:28
muszą być smaczne
Fiffi 15.04.2012 20:42
bardzo pomysłowe
manaika 10.04.2012 11:06
świetne!
anna186 18.12.2011 22:28
zjadlabym :)
Małgorzata106 04.12.2011 20:13
super
Ewelina45 01.12.2011 10:16
pycha musi byc
mala2021 23.11.2011 10:38
spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat