Cebulowa w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2 sztuki
  • bulion

    2,5 litra
  • wino białe

    150 ml
  • oregano

    1 łyzeczka
  • bazylia

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • masło

    5 łyzek
  • pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    20 dag
  • cebula

    14 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cebulowa w cieście foto
cebulę obieramy, kroimy w piórka.
Krok 2 - Cebulowa w cieście foto
następnie wykładamy do garnka z rozpuszczonym masłem. Po podduzeniu podlewamy bulionem. Potem dodajemy wino.
Krok 3 - Cebulowa w cieście foto
Następnie dodajemy pozostałe składniki wymienione w przepisie. Ser ścieramy, a ciasto kroimy w wielkości większej niz góra miesecki.
Krok 4 - Cebulowa w cieście foto
Zupę przelewamy do miseczek, obficie posypujemy startym sklejem i przykrywamy ciastem francuskim, boki przyłączając do miseczki. Zapiekamy w piekarnik uw temp 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 04.07.2013 09:51
rewelacja :)
pierniczkowo 26.06.2013 14:39
coś pysznego :)
Katarzyna/kate1980 25.06.2013 17:44
świetnie wygląda
fotoviderek 25.06.2013 07:19
Rewelacyjny przepis :)
TEtalicha 24.06.2013 19:31
robie taka, jest rewelacyjna
Sylwia26 24.06.2013 19:23
ślinka leci
gotujebochce 24.06.2013 19:23
super smakowity przepis
cukiereczek 24.06.2013 19:12
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat