CEBULA ZASMAŻANA W CIEŚCIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    0,7 g.
  • mąka

    150 g.
  • jajka

    3 sztuki
  • śmietana

    - -
  • tłuszcz

    - -
  • sól

    - -
  • pieprz

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę dokładnie przesiać, dodać jajka, sól, śmietanę w takiej ilości by powstało gęste ciasto. Całość zmiksować w mikserze. Cebulę obrać i pokroić w grube plastry.
Przyprawić solą i pieprzem. Następnie kawałki cebuli maczać w powstałym cieście, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, smażyć na złoto z obu stron.

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 10.04.2011 22:06
chyba nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat