Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CEBULA ZASMAŻANA W CIEŚCIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 0,7 g.
mąka 150 g.
jajko 3 sztuki
śmietana - -
tłuszcz - -
sól - -
pieprz - -

Przepis i sposób przygotowania na: CEBULA ZASMAŻANA W CIEŚCIE

Mąkę dokładnie przesiać, dodać jajka, sól, śmietanę w takiej ilości by powstało gęste ciasto. Całość zmiksować w mikserze. Cebulę obrać i pokroić w grube plastry.
Przyprawić solą i pieprzem. Następnie kawałki cebuli maczać w powstałym cieście, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, smażyć na złoto z obu stron.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.04.2011 22:06
chyba nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak