Cebula opiekana na grillu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    2 łyżki
  • cebula

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i obgotować 10 minut w osolonej wodzie. Przekroić na połowę, posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Zostawić chwilę. Kłaść cebule na gorący ruszt i opiekać z każdej strony. Podawać do pieczonego chleba, kiełbasy i innego mięsiwa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 20.06.2012 08:50
smaczne
AGNIESZKA144 13.03.2012 20:04
bardzo dobra
AGNIESZKA144 13.03.2012 20:04
bardzo dobra
AGNIESZKA144 13.03.2012 20:04
bardzo dobra
AGNIESZKA144 13.03.2012 20:04
bardzo dobra
Barbara55 30.03.2011 16:30
można spróbować
kielcok1 04.03.2011 15:15
chyba nie bardzo się sprawdzą takie połówki opiekanej cebuli

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat