Cebula faszerowana pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    5 szt
  • pieczarki

    0,5 kg
  • olej

    3 łyżki
  • sól

  • ser żółty

    15 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, ściąć wierzch i wydrążyć środek. Miąższ posiekać, pieczarki pokroić w kostkę i razem z cebulą podsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Cebulę napełnić farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać ok. 20-30 min. Ok. 10 min. przed końcem zapiekania posypać startym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 29.09.2013 07:49
muszą być pyszne
kuklik 10.04.2013 15:34
wspaniały pomysł na świetną przekąskę
MagdaXXX 27.03.2013 19:15
ciekawy pomysł
olkaaa 13.02.2013 09:18
super przepis
barbara11561 16.07.2012 17:04
świetny pomysł:)
Grazyna0211 16.03.2012 10:18
fajny pomysł
mala2021 10.12.2011 21:36
ciekawe
Magdalena1110 27.11.2011 15:32
może być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat