Carpaccio z polędwicy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    60 dag
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieprz utłuc niezbyt drobno w moździerzu. Polędwicę lekko posolić, obtoczyć w pieprzu, zawinąć w folię aluminiową i włożyć na noc do zamrażarki. Następnie pokroić ostrym nożem na bardzo cienkie plasterki (jak opłatek). Podawać na przystawkę, polane lekko oliwą z oliwek lub majonezem i posypaną kaparami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 06.01.2011 15:04
słabe
Babciagramolka 19.12.2010 08:27
Jako ze lubię tatara to carpaccio jest też dla mnie
rakow2 03.10.2010 15:43
tak sobie przystawka
Barbara55 16.08.2010 13:10
fajna przystawka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat