Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z polędwicą łososiową

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica łososiowa 150-200 g
ogórek sałatkowy szeroki
cebula czerwona duża
oliwki zielone kilka
oliwki czarne kilka
kapary do smaku
oliwa
ocet jabłkowy
zioła dowolne
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
chili w płatkach

Porada

Podawać ze świeżym pieczywem lub tostami.

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z polędwicą łososiową

Cienko pokroić plasterki cebuli oraz ogórka ze skórką. Plastry polędwicy łososiowej przekładać plasterkami ogórka i cebuli.
Udekorować oliwkami pokrojonymi w plasterki oraz osączonymi z zalewy kaparkami.

Oliwę doprawić octem jabłkowym, solą i pieprzem oraz dodać ulubione ziółka - sosem skropić carpaccio.
Posypać płatkami chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Spoko 14.09.2015 14:05
Pięknie wygląda
Habibi 13.09.2015 13:18
W pierwszej kolejności "jemy" wzrokiem ;) A przyznam, że chociaż sama je układałam, to bardzo chętnie zasiadłam do konsumowania ;) Zazwyczaj dla siebie samej nie chce mi się robić cudów, staram się dopiero w weekend, kiedy jesteśmy wszyscy w domu ...
Renataj 12.09.2015 22:52
Już na sam widok ślinka cieknie:)
norweska20 12.09.2015 18:21
apetyczna prezentacja
Jadwiga/Jaga85 12.09.2015 17:01
Ładnie podane!
patryska76 12.09.2015 15:41
pięknie podane!
gosia1988 12.09.2015 14:42
takie dania bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak