Carpaccio z polędwicą łososiową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica łososiowa

    150-200 g
  • ogórek sałatkowy

    szeroki
  • cebula czerwona

    duża
  • oliwki zielone

    kilka
  • oliwki czarne

    kilka
  • kapary

    do smaku
  • oliwa

  • ocet jabłkowy

  • zioła

    dowolne
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • chili

    w płatkach
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cienko pokroić plasterki cebuli oraz ogórka ze skórką. Plastry polędwicy łososiowej przekładać plasterkami ogórka i cebuli.
Udekorować oliwkami pokrojonymi w plasterki oraz osączonymi z zalewy kaparkami.

Oliwę doprawić octem jabłkowym, solą i pieprzem oraz dodać ulubione ziółka - sosem skropić carpaccio.
Posypać płatkami chili.
Habibi
Podawać ze świeżym pieczywem lub tostami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Spoko 14.09.2015 14:05
Pięknie wygląda
Habibi 13.09.2015 13:18
W pierwszej kolejności "jemy" wzrokiem ;) A przyznam, że chociaż sama je układałam, to bardzo chętnie zasiadłam do konsumowania ;) Zazwyczaj dla siebie samej nie chce mi się robić cudów, staram się dopiero w weekend, kiedy jesteśmy wszyscy w domu ...
Renataj 12.09.2015 22:52
Już na sam widok ślinka cieknie:)
norweska20 12.09.2015 18:21
apetyczna prezentacja
Jadwiga/Jaga85 12.09.2015 17:01
Ładnie podane!
patryska76 12.09.2015 15:41
pięknie podane!
gosia1988 12.09.2015 14:42
takie dania bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat