Carpaccio z buraka z fetą i rukolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    2 sztuki
  • rukola

    3 garści
  • feta

    200 g
  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • olej lniany

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • limonka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki owinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, piec ok 1,5 - 2 h. Wyjąć poczekać aż ostygną i pokroić w plastry o grubości ok. 0,5 - 1 cm. Ułożyć na płaskim talerzu.


Rukolę umyć, osuszyć - ułożyć na burakach. Ser feta pokruszyć na wierzchu. Posolić i popieprzyć. Na koniec skropić limonką, olejem, oliwą i octem balsamicznym. Smacznego!

idealme
Pamiętajcie, że ser feta jest bardzo słony, więc ostrożnie z soleniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara13 15.09.2015 22:40
pyszności :)
idealme 15.09.2015 12:20
Smacznego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat