Carpaccio buraczane z chrustem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    2 szt
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • ziemniak duży

    1
  • olej do smażenia

  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki czerwone myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

Zostawiamy po ugotowaniu w wodzie , a następnie obieramy cienko nożykiem.

Kroimy w 2 mm plastry.

Układamy na talerzu , skrapiamy oliwą z oliwek.

Ziemniaka ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.

Wykładamy na ręcznik papierowy by odsączyły się od nadmiaru oleju.

Układamy na ułożonych na talerzu burakach.

Posypujemy grubo zmielonym czarnym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 30.11.2013 18:35
bardzo fajne danie,brawo !
Ada-Gaba 05.09.2013 11:36
pomysłowe danie
wiola333 06.04.2013 09:58
bardzo smaczny przepis
Anna152 02.04.2013 09:26
fantastyczne!
Motorek 22.02.2013 00:28
Pycha
aisza1 13.02.2013 07:18
wygląda apetycznie
olkaaa 16.07.2012 07:53
jeszcze nie miałam okazji spróbować
rutynka 22.03.2012 08:28
super
alaaa 22.01.2012 15:14
extra
IlonaAlbertos 09.01.2012 00:31
Bardzo je lubię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat