Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Capuccino

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
mąka
cukier
cukier waniliowy
proszek do pieczenia
margaryna
wiórki kokosowe
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Capuccino

Składniki
Biszkopt:8 jaj,1 1/2 szklanki cukru kryształu, 1 1/2 szklanki mąki pszennej, 2-3 łyżki kakao,1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto kokosowe:20 dag kokosu,5 białek,1 szklanka cukru zwykłego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:5 żółtek, 1 kostka masła lub margaryny
cukier waniliowy
3 łyżki mąki zwykłej
1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru)
2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
3 dag kawy cappuccino o smaku waniliowym w proszku


Upiec ciemny biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160−180 stopni C. ok. 30−40 min. Następnie po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt przekroić na 2 części.
Ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem, dodać kokos z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.Piec na złoty kolor w temp. 160−180 stopni C przez 30 min.
Masa:
Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka zmieszać i ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodać budyń oraz kawę, ciągle ucierając.
Przełożenie placka:
Biszkopt ciemny+masa+ciasto kokosowe+ masa+ biszkopt ciemny + polewa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 02.04.2013 12:53
pyszne ciacho :)
Katarzyna34 23.01.2013 10:41
o takiego jeszcze nie próbowałam Muszę to nadrobić
czekoladka_m 22.01.2013 19:44
już czuję ten smak:):)
Monika58 22.01.2013 15:58
pyszny
Vanilla
Vanilla 22.01.2013 15:43
pyszniutkie
safcia 22.01.2013 15:31
fantastyczny
jerry1 22.01.2013 15:14
znakomity!
Cynamonka 22.01.2013 15:09
mmmmmm... wspaniały!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak