Caprese z oliwkami i bazylią

Caprese z oliwkami i bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3
  • mozzarella w kulce

    2
  • czarne oliwki

    6
  • bazylia świeża

    6 listków
  • olej lniany

    2 łyżki
  • suszona bazylia

  • krem balsamico

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory myjemy i wycinamy zieloną część w miejscu gdzie był ogonek. Kroimy pomidory w plasterki. Mozzarellę odcedzamy z zalewamy i kroimy w plasterki. Na talerzu układamy na zmianę plasterki pomidorka z mozzarellą. Między niektórymi plasterkami wkładamy świeże listki bazylii. Oliwki kroimy w plasterki i posypujemy nimi sałatkę. Polewamy olejem lnianym i posypujemy suszoną bazylią. Na koniec polewamy, robiąc zygzaki kremem balsamicznym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Roksana1

10.02.2015 22:49
wygląda zjawiskowo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat