Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelonni z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz

mięso mielone
cebula
bułka
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
jajko

makaron

makaron canneloni

sos pomidorowy

sos pomidorowy

sos beszamelowy

masło
mąka pszenna
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
mleko

Porada

Bułkę namaczamy w wodzie.

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelonni z mięsem

Farsz: Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy cebulę, bułkę, przyprawy i jajko.
Sos pomidorowy: można użyć gotowy lub zrobić własnoręcznie.
Sos beszamelowy: masło roztapiamy w garnku, dodajemy mąkę, robimy tak zwaną zasmażkę. Przyprawiamy do smaku.
Trzemy ser na tarce. Do naczynia żaroodpornego wlewamy sos pomidorowy. Na to układamy makaron wypełniony farszem. ułożony makaron polewamy sosem beszamelowym i posypujemy żółtym serem. Do sosu beszamelowego można dodać smażoną cebulkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak