Cannelonni z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

farsz

  • mięso mielone

  • cebula

  • bułka

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • jajko

makaron

  • makaron canneloni

sos pomidorowy

  • sos pomidorowy

sos beszamelowy

  • masło

  • mąka pszenna

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz: Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy cebulę, bułkę, przyprawy i jajko.
Sos pomidorowy: można użyć gotowy lub zrobić własnoręcznie.
Sos beszamelowy: masło roztapiamy w garnku, dodajemy mąkę, robimy tak zwaną zasmażkę. Przyprawiamy do smaku.
Trzemy ser na tarce. Do naczynia żaroodpornego wlewamy sos pomidorowy. Na to układamy makaron wypełniony farszem. ułożony makaron polewamy sosem beszamelowym i posypujemy żółtym serem. Do sosu beszamelowego można dodać smażoną cebulkę.
Bułkę namaczamy w wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat