Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
farsz
-
mięso mielone
-
cebula
-
bułka
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
jajko
makaron
-
makaron canneloni
sos pomidorowy
-
sos pomidorowy
sos beszamelowy
-
masło
-
mąka pszenna
-
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
mleko
Przepis i sposób przygotowania Cannelonni z mięsem
Sos pomidorowy: można użyć gotowy lub zrobić własnoręcznie.
Sos beszamelowy: masło roztapiamy w garnku, dodajemy mąkę, robimy tak zwaną zasmażkę. Przyprawiamy do smaku.
Trzemy ser na tarce. Do naczynia żaroodpornego wlewamy sos pomidorowy. Na to układamy makaron wypełniony farszem. ułożony makaron polewamy sosem beszamelowym i posypujemy żółtym serem. Do sosu beszamelowego można dodać smażoną cebulkę.
Bułkę namaczamy w wodzie.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się