Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z soli

    9 kawałków
  • szpinak świeży

    100 g
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • parmezan starty

    80 g
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    1 łyżka
  • wywar warzywny

    1 litr
  • dymka zielona część

    2 łyżki
  • cannelloni

    9 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z soli opłukać, przyprawić solą i przyprawą do ryb odstawić na 15 minut. Następnie rurki canneloni wypełnić rybą, włożyć od wrzątku, gotować na małym ogniu ok 4 minut, delikatnie wyjąć i odcedzić.

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać wyciśnięty czosnek i liście szpinaku, smażyć ok 4 minut. Następnie dodać śmietankę, połowę startego parmezanu, gotować do zgęstnienia sosu.

Rurki canneloni ułożć w naczyniu żaroodpornym, na górę ułożyć sos szpinakowo serowy, posypać pozostałym parmezanem, posypać połową dymki, zapiec w piekarniku ok 15-20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 20.10.2016 13:07
Myślę że każda inna rybka też się nadaje.
RenataZ-et 31.08.2012 22:55
wow-to coś dla mnie :)
Marcela 26.07.2012 09:12
mmm...cudownie wygląda i pewnie nieżle smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat