Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Canelloni z mięsem mielonym

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron canneloni duże rurki
mięso mielonewieprzowo -wołowe
50 dag
2 puszki pomidorów bez skórki
1 łyżeczka masła
oliwa
majaranek,sól ,pieprz
czosnek
żółty ser starty
20 dag
koncentrat
1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Canelloni z mięsem mielonym

Mięso przesmażamy na oliwie ,doprawic przyprawami.Dodac koncentrat pomidorowy .Chwile dusic i ostudzic .Pomidory z puszki pokroic w kostkę (soku nie wylewac).Nie ugotwany makaron nadziewac masą mięsną .Naczynie żaroodporne natłuścic masłem ,na dnie ułożyc 3-4 łyżki pomidorów z puszki .Wlac troche soku pomidorowego .Na pomidorach ułożyc jedną warstwę makaronu wypełnionego mięsem.Czynnośc powtarzac i układac kolejną warstwę.Na wierzch posypac serem.Całośc zalac resztą soku pomidorowego .Zapiekac, aż makaron będzie miękki około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.08.2013 09:44
fajne jedzonko
Wacław 28.11.2012 12:34
bardzo lubie takie dania !
ewaa 04.04.2012 20:04
bardzo smaczne!
anemon 10.10.2011 08:49
Zadziwiające, że takie proste, a takie smaczne danie.
ben-ka 26.07.2011 07:57
tak najczęściej robię.
Dorota76 18.09.2010 12:50
bardzo pyszne są
Jolanta40 02.08.2010 16:56
tez tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak