camembert z jabłkami i migdałami

camembert z jabłkami i migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser camembert

    4 po 120 gram
  • migdały

    100 gram
  • masło

    2 łyżki
  • cukier brązowy

    1 łyzka
  • płynny miód

    2 łyżki
  • Cynamon mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • listki mięty

    do dekoracji
  • jabłka

    2 twarde
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania camembert z jabłkami i migdałami

W rondelku roztop masło, dodaj brązowy cukier, miód i cynamon, wrzuć migdały, wymieszaj. Jabłka umyj, pokrój na ósemki, usuń z nich gniazda nasienne.
W płaskim dużym naczyniu żaroodpornym ułóż krążki sera i kawałki jabłek, polej sosem z masła i miodu, przełóż migdały. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na gorąco z kawałkiem pieczywa (np. bagietka), udekorowane listkami świeżej mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat