Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert w panierce

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 2
jajko 1
byłka tarta
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert w panierce

Jajko roztrzepujemy i obtaczamy w nim serki camembert, bułkę tartą mieszamy z ostrą mieloną papryką (papryki dajemy według swoich upodobań). Każdy krążek sera najpierw maczamy w jajku, potem w bułce, potem jeszcze raz w jajku i jeszcze raz w bułce - tak, by dokładnie pokryły się panierką. Serki układamy na blasze lub w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na około 10 minut, pilnując by panierka się nie przypaliła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 23.08.2013 00:00
super przepis
Marzena34 01.09.2012 17:24
pycha
Fiffi 13.08.2012 23:04
pyszne
Wiesława1 25.07.2012 21:59
super
Andzia1977
Andzia1977 03.07.2012 20:39
kaloryczne, ale pyszne
Sylwia29 26.06.2012 23:01
Też takie robię ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak