Camembert w ostrej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser camembert

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    szczypta
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyzek
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jjko roztrzepujemy z sola ziołową i chili , do drugiej miseczki wkładamy bułkę tartą. Rozgrzewamy olej na patelni. Ser panierujemy w jajku i bułce tartej smażymy na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halinka1011 09.04.2011 10:43
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat