Przepis i sposób przygotowania na: Cake popsy
W kąpieli wodnej rozpuszczamy połowę czekolady.
Kiedy herbatniki będą już pokruszone w misce dodajemy do nich serek homogenizowany waniliowy.
Następnie dodajemy roztopioną czekoladę.
Wszystko razem miksujemy a następnie ugniatamy pięścią.
Z powstałej masy tworzymy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Do wyrobionych kulek wbijamy patyczki do lizaków zamoczone w czekoladzie- tylko czubek zamoczony. Jeśli nie mamy patyczków do lizaków polecam duże wykałaczki na szaszłyki.
Wstawiamy je do lodówki na kilka minut i w tym czasie roztapiamy w kąpieli wodnej kolejną część czekolady.
Schłodzone kulki na patyczkach zamaczamy w czekoladzie i wbijamy np. w pudełko lub styropian. Posypujemy je kolorową posypką i czekamy do zastygnięcia czekolady.
SMACZNEGO