Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cake popsy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 40 dag
serek waniliowy 1 sztuka
czekolada gorzka 1 opakowanie
posypka kolorowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Cake popsy

W misce kruszymy herbatniki ręcznie lub za pomocą miksera.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy połowę czekolady.
Kiedy herbatniki będą już pokruszone w misce dodajemy do nich serek homogenizowany waniliowy.
Następnie dodajemy roztopioną czekoladę.
Wszystko razem miksujemy a następnie ugniatamy pięścią.
Z powstałej masy tworzymy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Do wyrobionych kulek wbijamy patyczki do lizaków zamoczone w czekoladzie- tylko czubek zamoczony. Jeśli nie mamy patyczków do lizaków polecam duże wykałaczki na szaszłyki.
Wstawiamy je do lodówki na kilka minut i w tym czasie roztapiamy w kąpieli wodnej kolejną część czekolady.
Schłodzone kulki na patyczkach zamaczamy w czekoladzie i wbijamy np. w pudełko lub styropian. Posypujemy je kolorową posypką i czekamy do zastygnięcia czekolady.

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 08.02.2013 10:27
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak