Burgery z zielonej soczewicy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica zielona

    1 szklanka
  • pietruszka zielona

    pęczek
  • pestki dyni

    garść
  • ząbki czosnku

    1-2
  • otręby pszenne

    1/3 szklanki
  • mąka pszenna

    2-3 łyżki
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę ugotować bez soli do miękkości. Ostudzić. Odcisnąć wodę. Dodać pozostałe składniki. Z powstałej masy formować burgery. Przełożyć na blaszkę. Piec w temperaturze 200 stopni, ok 10 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 20.03.2015 20:11
jak dla mnie ..rewelacja :)
Betina#45 20.03.2015 20:00
Super przepis ! Pewnie smaczne
Dawid97 20.03.2015 19:14
Ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat