Burgery z pieczarkami

Burgery z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 szt.
  • pieczarki

    5 szt.
  • cebula

    1/2 szt.
  • olej do smażenia

  • sól

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • pergamin do smażenia

  • bułka

    1/2 namoczona w wodzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Burgery z pieczarkami foto
Drobno pokrojone pieczarki wrzucamy na patelnię teflonową i na małym ogniu odparowujemy z nich wodę. Dolewamy odrobinę oleju, dorzucamy posiekaną cebulę, trochę soli i podsmażamy.
Krok 2 - Burgery z pieczarkami foto
Mięso mielone (1:1 wieprzowe i drobiowe) mieszamy z jajkiem, namoczoną i odciśniętą suchą bułką, bułką tartą, pieczarkami z cebulą i przyprawami (ostrożnie z solą, trzeba pamiętać, że pergamin jest z przyprawami). Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze trochę bułki tartej. Formujemy burgery, układamy ja na połowie pergaminu i przykrywamy drugą połową.
Krok 3 - Burgery z pieczarkami foto
Smażymy na patelni grillowej, bez dodatku tłuszczu, na małym ogniu, po 5-6 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 10.01.2014 20:02
super taki grzybowy
gosia561 26.12.2013 19:15
Smakowite mięsko
MAR3STA 01.03.2013 20:08
bardzo apetyczne
Megg 11.02.2013 09:59
super, z pewnoscia bedzie smakowalo mojemu mezowi, bo uwielbia takie jedzonko :)
halina17 03.12.2012 13:24
Smaczne burgery.
aisoglam 03.12.2012 09:04
Bardzo smakowity przepis :)
aisoglam 03.12.2012 09:04
Bardzo smakowity przepis :)
Magula 03.12.2012 08:11
pyszne
SmakolykiJoanny 03.12.2012 08:11
Ten pergamin to coś podobnego jak papirus z Winiar na takiej zasadzie to robisz ?
Wiesława1 03.12.2012 07:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat