Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burgery jajeczne

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórek 1 szt
bułka 4 szt
keczup do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Burgery jajeczne

7 jaj ugotować na twardo. Obrać i posiekać drobno. W malakserze jaja rozdrobinić z 1 jajkiem, 1/2 szkl bułki tartej, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Z powstałej papki formowac kotlety i panierowac je w pozostałej bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Kotlety wkładać do przekrojonych podgrzanych bułeczek, dodać plasterek ogórka i ewentualnie keczup do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 02.09.2013 13:05
świetny pomysł
goofy9 12.08.2013 23:57
fajny pomysł
czekoladka_m 09.04.2013 22:14
O i to mi się bardzo podoba;)
Boska_Agatka 09.04.2013 18:09
mniam mniam ale zrobiliście mi smaka
Anna133 09.04.2013 17:52
ooo jakie nie spotykane
agnieszka214 09.04.2013 17:43
bardoz fajny pomysł na śnaidanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak