Burgery jajeczne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    8 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ogórek

    1 szt
  • bułka

    4 szt
  • keczup

    do smaku
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

7 jaj ugotować na twardo. Obrać i posiekać drobno. W malakserze jaja rozdrobinić z 1 jajkiem, 1/2 szkl bułki tartej, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Z powstałej papki formowac kotlety i panierowac je w pozostałej bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Kotlety wkładać do przekrojonych podgrzanych bułeczek, dodać plasterek ogórka i ewentualnie keczup do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 02.09.2013 13:05
świetny pomysł
goofy9 12.08.2013 23:57
fajny pomysł
czekoladka_m 09.04.2013 22:14
O i to mi się bardzo podoba;)
Boska_Agatka 09.04.2013 18:09
mniam mniam ale zrobiliście mi smaka
Anna133 09.04.2013 17:52
ooo jakie nie spotykane
agnieszka214 09.04.2013 17:43
bardoz fajny pomysł na śnaidanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat