Buraki z octem

Buraki z octem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • cukier

    1 lyzka
  • kminek

  • ocet

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy w skórce gdy będziemy mogli włożyć w nie swobodnie widelec są gotowe studzimy i obieramy ze skórki

Trzemy na grubych oczkach dodajemy łyżkę octu trochę cukru ii kminek jak ktoś nie lubi można nie dodawać lub użyć mielonego

Buraki są dobre dla dzieci dostarczają żelaza oraz produkują krew Polecam

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika-twin

19.08.2012 11:33
ciekawe

Margo1

16.04.2012 00:06
chyba nie próbowałam

Margo1

16.04.2012 00:06
chyba nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat