Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
jabłko kwaśne duże
ocet sherry do smaku
miód płynny 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
pomarańcza mała
olej z orzechów włoskich 2-3 łyżki
konfitura żurawinowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki na słodko

Buraki upiec w rękawie foliowym, pozostawić do ostygnięcia, obrać i utrzeć na tarce z największymi oczkami. Kwaśne jabłko obrać i utrzeć na szklanej tarce na mus albo zmiksować. Dodać do buraczków. Doprawić solą, pieprzem, miodem, sokiem z pomarańczy, konfiturą żurawinową, octem cherry i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec polać olejem z orzechów włoskich. Schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak