Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraki marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
ocet 10 % 1/2 szklanki
cukier 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: buraki marynowane

Buraki (najlepiej małe) dokładnie umyć i ugotować w łupinach. Po ugotowaniu obrać, większe pokroić. Ułozyć w wyprażonych słoikach dodając kminek. Przygotować zalewę octową z 2 szklanek wody i 1/2 szklanki octu. Dodać cukier i sól do smaku. Zalać buraki w słoikach. Pasteryzować przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 24.12.2013 11:12
fajny przepis :-)
Skoter 05.06.2013 16:23
ciekawy przepis
matesko 20.09.2012 14:49
zrobię
okrysia 29.07.2012 17:43
smaczne, tez robilam, dawalam ocet warzywny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak