buraki gotowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    50 dag
  • sól

  • sok z cytryny

  • Kwas burakowy

  • śmietana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki umyć dokładnie, zalać wrzącą wodą, i ugotować lub upiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Po ostudzeniu obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, lub utrzeć na tarce jarzynowej, podgrzać lekko skropione gorącą wodą, doprawić kwasem, śmietaną i solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat