BURAKI DUSZONE W ŚMIETANIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    4 sztuki
  • marchewka

    2,5 sztuki
  • pietruszka

    1,5 sztuki
  • śmietana

    200 gram
  • mąka

    1 łyżka
  • tłuszcz

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ocet winny

    2 łyżeczki
  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną marchew, pietruszki oraz buraki pokroić na cienkie paski, włożyć do garnka z tłuszczem i dusić, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości. Do warzyw dodać liść laurowy, cukier, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Pod koniec dodać ocet i wymieszaną z mąką śmietanę, zagotować. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat