Buraki do słoika

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki(małe)

    2 kg
  • woda

    3 szk
  • ocet

    1 szk
  • cukier

    0,5 szk
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki oczyścić i zagotować. Odstawić na 12 godzin. Przełożyć do słoików. Wodę zagotować z octem, dodać cukier i sól. Zalać buraki. Do każdego słoika włożyć 2 goździki. Zapasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 15.12.2013 10:33
na zimę jak znalazł
olkaaa 17.01.2013 08:00
super na zimę
Dorian 07.10.2012 18:53
ekstra
kate.500 07.10.2012 18:41
idealne do zimowych obiadkow
barbara11561 28.09.2012 21:26
na pewno wypróbuję:)
Juleczka20 23.09.2012 11:48
pyszne
Karolciaf1990 19.03.2012 17:57
też takie robię...
Wafelek2601 03.03.2012 09:42
są pyszne!
alaaa 25.02.2012 11:00
też robię,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat