Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka pszenna
300 g -
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki -
cukier
150 g -
jajko
1 -
miękkie masło
130 g -
kawa rozpuszczalna
1 łyżeczka -
kakao
2 łyżki -
masa serowo-buraczana
-
zmielony twróg
500 g -
miękkie masło
200 g -
jajko
4 -
cukier puder
250-300 g -
ekstrakt z wanilii
2 łyżeczki -
mąki ziemniaczanej
2 łyżki -
mąki pszennej
1,5 łyżki -
dekoracja
-
miękkiego masła
100 g -
cukru pudru
5 łyżki -
ekstrakt z wanilii
łyżka -
mleko w proszku
łyżka -
szczypta soli
-
puree
1-2 buraczne -
puree
300 z buraków
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Ciastem wylepiamy tortownicę - średnica 26 cm- wysmarowaną masłem i obsypaną mąką. Podpiekamy w piekarniki, termoobieg, 180 stopni, 15 min.
Masło ucieramy z mlekiem w proszku i cukrem, dodajemy ekstrakt oraz puree. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Wystudzony sernik zdobimy masą, boki smarujemy kremem czekoladowym. Smacznego!
Komentarze (19)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (9)