Buraczkowe kotleciki z borówką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • cebula

    1
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • żurawina

  • buraczki konserwowe

    200 wiórki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone, wiórki buraków, posiekaną cebulę oraz przyprawy dokładnie wymieszać w misce. Z masy formować niewielkie kulki lub kotleciki.
Na rozgrzanym tłuszczu smażyć kotleciki, aż zbrązowieją.
Podawać z borówką, z chlebem lub ziemniakami posypanymi natką pietruszki.

Smacznego! Karla

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 02.02.2013 02:21
Nigdy takich nie robiłem ,trzeba spróbować.
babajaga1969 01.02.2013 17:56
ciekawe kotleciki
Beata61 01.02.2013 17:51
oryginalny przepis :)
Adamorek 01.02.2013 17:49
bardzo pomysłowe
IwonaDD 01.02.2013 16:49
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat