buraczki ze śmietaną i twarogiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    0,5 kg
  • śmietana 12%

    0,5 szklanki
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • twaróg

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

buraczki wymyć ,ugotować w osolonej wodzie ,zetrzeć na grubej tarce.Śmietanę wymieszać z chrzanem,doprawić solą ,pieprzem,cukrem,sokiem z cytryny.Połączyć z buraczkami.Na koniec posypać pokruszonym twarogiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela/bella81 13.03.2012 22:35
ciekawa jestem smaku buraków z twarogiem :)
romanrafal 03.02.2012 14:31
ciekawe połączenie
jeta72 22.01.2012 15:08
fajne
gacopierz23 20.01.2012 20:28
ciekawe
ben-ka 15.12.2011 19:47
A to ciekawe! tak jeszcze nie jadłam.
Lidia6 14.12.2011 09:26
ciekawy przepis
Grazyna0211 08.12.2011 09:31
też nie próbowałam łączyć buraków z twarogiem ale czemu nie trzeba spróbować
Natalia/tubisiek 05.12.2011 17:48
takich jeszcze nie jadłam ale brzmi ciekawie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat