buraczki w panierce

buraczki w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    700 dkg
  • jajko

    2
  • mąka

  • piwo jasne

    1/2 szkl
  • sól

  • sos chili

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania buraczki w panierce

buraczki ugotować w lekko osolonej wodzie na półmiękko po ugotowaniu pokroić w półksiężyce.z jajek mąki i piwa przygotować ciasto o gęstej konsystencji,doprawić solą.
cząstki buraków zanurzać w cieście i wkładać do rozgrzanego oleju,smażyć do zarumienienia.Podawać z ostrym sosem cilli

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

aga130982 07.12.2011 10:30
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat