Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 5
sok z cytryny
cukier 2 szczypty
masło do smażenia
cebula 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki smażone

Buraki obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy cebulę i chwilę smażymy. Następnie dodajemy buraczki. Wyciskamy sok z połowy cytryny i posypujemy cukrem do smaku. Smażymy kilkanaście minut na średnim ognia od czasu do czasu mieszając.Buraczki do obiadu. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.11.2012 11:10
super, do obiadu bardzo lubię.
Emiliozo 06.10.2012 18:17
idealne do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak