Buraczki na zimę z chrzanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    3 kg
  • ocet 10 %

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżeczki
  • chrzan tarty

    4 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki gotujemy ze skórką, nastepnie chłodzimy, obieramy i ścieramy na tarce o bardzo małych oczkach. Do buraczanej papki dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jozefinach 27.11.2013 15:12
Uwielbiam takie domowe buraczki
mariel78 11.10.2013 21:54
Buraczki rządzą
Ewelina38 21.09.2013 19:21
moje ulubione ćwikła :)
Bernadeta1 19.07.2013 11:42
smaczny dodatek do obiadu i mięsa
pajbek 16.01.2013 14:58
Dobre do ziemniaczków i mięska :-) Super
IwonaKa 16.01.2013 12:19
robię tak samo,bardzo lubię do obiadku
Hanna10 16.01.2013 12:07
lubię:)
Kuchareczka2 16.01.2013 12:05
uwielbiam ćwikłę z chrzanem pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat