buraczki na słodko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    10
  • cukier

    2 łyżki
  • masło

    30 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki myjemy i w skórkach gotujemy około 20 minut do miękkości. Gdy trochę ostygną obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kolejno podsmażamy je na masełku i dodajemy cukier. Mieszamy, jeśli są za mało słodkie do jeszcze słodzimy. Podajemy na ciepło z mięskiem i ziemniaczkami. Takie buraczki możemy też zamrozić w zamrażarce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 15.12.2011 17:10
uwielbiam buraczki :)
Izabela/bella81 04.12.2011 22:34
dodałabym odrobinę octu i pieprzu:) a takie tez mogą być smaczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat